Dalfsen Regio

Workshop Programmeren met Ozobot

Bibliotheek Dalfsen houdt rond de voorjaarsvakantie workshops voor kinderen die van programmeren en techniek houden. De minirobot Ozobot (met de doorsnede van een pingpongballetje) laat je bewegen door het maken van kleurcodepatronen.

Dat kan eenvoudig met papier en stift maar ook met een programma op de computer of met games op de iPad. Ozobot is op verschillende manieren te gebruiken. Hij kan lijnen volgen en kleuren ‘waarnemen’: Als Ozobot over zo’n gekleurde streepjescode rijdt, voert hij de ingebouwde instructie uit: bv. rijden in turbo-snelheid, afslaan, een pirouette draaien. Nog een niveau pittiger wordt het als je Ozobot echt zelf gaat programmeren met de app. De mediacoaches werken met leskaarten vol leuke en uitdagende opdrachten. De workshop is geschikt voor kinderen uit groep 5 t/m 8 en kost 3 euro p.p.

Maandag 26 februari in Bibliotheek Dalfsen, woensdag 28 februari in Bibliotheek Nieuwleusen, woensdag 7 maart in Bibliotheek Lemelerveld, woensdag 14 maart in Bibliotheek Oudleusen, woensdag 28 maart in Anjerpunt Hoonhorst Groep 5/6 van 14.00-15.00 uur ,groep 7/8 van 15.15-16.15 uur. Graag aanmelden via n.korenblik@bibliotheekdalfsen.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer