Ommen Regio

Bacon Fat Louis presenteert nieuw album in Café de Herberg in Ommen

De band Bacon Fat Louis heeft een nieuw album. Deze wordt op 14 oktober gepresenteert in Café de Herberg in Ommen. Het nieuwe album 'The Glorious Gospel & Blues of Henry Sloan' is op de avond als limited edition verkrijgbaar.

De limited edition bevat de nieuwe CD en een boek met artwork van kunstenaar Pieter Zandvliet. Daarnaast gaan gastmuzikanten Willemien Ahuis en Ruud Fieten een bijdrage leveren op het podium.

Album
Op het nieuwe album van Bacon Fat Louis staat het verhaal van Henry Sloan centraal. De man die als voorbeeld diende voor veel beroemde muzikanten uit de delta. Van hemzelf zijn echter nooit opnames gemaakt. Bacon Fat Louis plaatst Henry Sloan in de moderne tijd en beschrijft de legende in zeventien songs en geluidsfragmenten. Dit album luistert vooral als een soundtrack. Er wordt zelfs gedacht aan de verfilming van het project.

Bacon Fat Louis
Bacon Fat Louis bespeelt voornamelijk huisgemaakte instrumenten, zoals de driesnarige Cigarbox guitars en een drumstel bestaande uit pannen en flessen. Het album is vanaf oktober verkrijgbaar op iTunes, Spotify en via www.baconfatlouis.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer