Ommen Regio

Landschap Overijssel organiseert excursie in natuurgebied Beerze

In de serie ‘OpStap’ verzorgt Landschap Overijssel dinsdagavond 14 augustus een excursie in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maken deelnemers een prachtige wandeling van ruim twee uur in dit gevarieerde gebied. 

Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf Landschappen, doen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna.

Samen met de natuurgids lopen deelnemers door en langs een aantal van deze landschapstypen en kunnen zij genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. Ook komt de droogte van de afgelopen tijd aan bod. De gids vertelt hier van alles over en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden vooraf is niet nodig.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer