Ommen Regio

Populaire Engelse band op podium bij Café Calluna

De in 1970 op Canvey Island in Essex geformeerde Dr. Feelgood blijft één van de meest populaire en levendige rhythm & bluesbands van de wereld. Hun rauwe sound en in your face optredens resulteerde uiteindelijk in het album Stupidity welke bij uitkomst direct op de eerste plaats binnenkomt in de hitlijsten in Engeland. Op vrijdag 16 maart spelen ze bij café Calluna de zaal plat met in het voorprogramma The New american Farmers.

Dr. Feelgood heeft wereldwijd een aantal hit singles zoals Roxett, Back in the Night, Milk and Alchol, Down at the Doctors, She does it Right, Going Back Home en het onvergetelijke See You Later Aligator, welke de band gelijk het eerste gouden album opleverde.

Het laatste album met Lee Brilleaux , Down at the Doctors, werd live geregistreerd tijdens de Dr. Feelgood Music Bar op Canvey Island (nu bekend als het Oysterfleet Hotel), slechts 2 maanden voordat hij overleed. De huidige line up is met Kevin Morris op drums en Phil Mitchell op bas, beiden al 29 jaar bij de band. Steve Walwyn op gitaar is ook alweer 23 jaar onderdeel van Dr. Feelgood. De zanger Robert Kane, voorheen van The Animals, is de meest recente aanwinst sinds 1999, voor zover iemand dit als recent wil bestempelen. Onlangs kwam de DVD Live in London uit en de CD Repeat Prescription, een collectie van de meest memorabele songs in een nieuw jasje.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer