Dalfsen Regio

World Fairtrade Day gevierd in Dalfsen

Wereldwinkel Dalfsen en SARI Fair Fashion presenteren zich 12 mei op het plein voor de Grote Kerk te Dalfsen. Die dag is het ‘World Fair Trade Day’, de dag waarop eerlijke handel met ontwikkelingslanden centraal staat.

Met ieder fair trade product dat mensen kopen, dragen ze bij aan armoedebestrijding in de wereld. En dat is winst voor iedereen. Ooit gedacht dat je met de aankoop van een fles wijn, een pot chocolade pasta of een t-shirt de wereld kan veranderen? Dankzij fairtrade kan dat. Vorig jaar kocht ongeveer de helft van alle Nederlandse huishoudens wel eens een fairtrade product. Van deze aankopen profiteren kansarme boeren en producenten overal ter wereld.

Steeds meer mensen en bedrijven gaan over tot het kopen en inkopen van fairtrade producten. Naast de Wereldwinkel – dé fairtrade cadeauwinkel in Dalfsen – zijn dat bijvoorbeeld Sari Fair Fashion, C1000 en Lidl. Tevens schenken proeflokaal de Brinkhof en Theetuin de Stokte (beiden in Dalfsen) fairtrade koffie en thee. Zo investeren zij ook in een leefbare wereld.

Tijdens de World Fair Trade Day in Dalfsen wordt bezoekers iets te drinken aangeboden en men kan genieten van een presentatie van producten die ook zeer geschikt zijn als Moederdag cadeau. Kunt u op het plein niet slagen dan bent u van harte welkom in de gezamenlijke winkel van Sari Fair Trade en de Wereldwinkel aan de Emmastraat 20.

Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen