Dalfsen Regio

'We worden in elk proces overgeslagen'

IJskiosk in Dalfsen wil duidelijkheid over toekomst

Het geduld van Marco en Sacha de Vries, eigenaren van brasserie De Zeven Deugden in Dalfsen, raakt op. Al meerdere malen klopten ze bij de gemeente aan om de toekomstplannen voor hun ijskiosk op het Burgemeester van Bruggenplein te bespreken, maar telkens lopen ze tegen een muur op. "Het zou toch zonde zijn als wij onze ijssalon moeten sluiten."

Sinds jaar en dag hebben Marco en Sacha een ijskiosk in het centrum van Dalfsen, vlakbij de Vecht. Het pittoreske hutje op de kop van het plein is een kleine bekendheid in het dorp. Maar nieuwe gebouwen naderen de ijssalon in rap tempo, waardoor de toekomst uiterst onzeker is.

'We komen niet verder'
De vergunning voor de ijssalon is voor dit jaar verstrekt, maar hoe het er daarna uitziet is onduidelijk voor het ondernemersduo. "Niemand kan iets vertellen over de toekomst, of in ieder geval meedenken", stelt het tweetal in een brief aan de gemeenteraad. "In de gesprekken met de daarvoor aangestelde ambtenaren komen we niet verder."

De Zeven Deugden wil voor de komende jaren graag verder met het verkopen van ijs. Op een nieuwe locatie of op dezelfde, eventueel in een kleinere ijskiosk. "Vooralsnog kunnen wij staan op de plek die we tot nu toe innemen, echter de happers der bouwfirma vreten zich langzaam een weg naar de volgende bouwput, naast onze kiosk", schrijft het tweetal.

Overgeslagen
Volgens de eigenaren zou een ijssalon aan de voorkant van de nieuwbouw ook een optie zijn. "Naar wij begrepen hebben, is er al een pand verzegd aan een collega ondernemer ter plaatse, terwijl wij op deze plek al zo'n 16 jaar actief zijn. We worden gewoon in elk proces overgeslagen."

Marco en Sacha stellen dat het 'doodstil' blijft wanneer ze vragen waar een geschikte plek voor de ijssalon gecreëerd kan worden. "Of dan is alles telefonisch 'nee'". Ze willen daarom in gesprek met een delegatie van de gemeente. "Om dit item te bespreken in een open dialoog, opdat iets unieks voor Dalfsen niet verloren gaat."

|Doorsturen

trudie kramer

2017-03-25 20:42:07

ik herken het gevoel van Marco en Sascha. Ook ik krijg steeds als antwoord op mijn voorstellen/verzoeken/ "' ik kan momenteel geen toezeggingen doen" of gewoon een keihard NEE'. Dat is dus een heel politiek antwoord, waar je niets mee kunt. Een beslissing nemen over een ijskiosk, hoe moeilijk kan het zijn? 

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer