Dalfsen Regio

Visspeciaalzaak Dalfijn wint tweede prijs tijdens de haringpresentatiewedstrijd op Kasteel De Haar

Visdetaillisten stelen de show tijdens 57e editie Nationale Haringpartij

Acht uitverkoren visdetaillisten toonden gisteren de fijne kneepjes van het vak tijdens de zonovergoten 57e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van het land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de nieuwe haring voor zo’n 750 topgasten te bereiden en te presenteren. Visspeciaalzaak Dalfijn uit Dalfsen was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd en sleepte vol trots de tweede prijs in de wacht.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek. De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker), jurylid Mr. I Gusti Agung Wesaka Puja (ambassadeur van Indonesië), jurylid Aukje Kuypers (directeur Kuijpers en zakenvrouw van het jaar 2018) en jurylid R. Lieuw A Sie (consul generaal van de Republiek Suriname). Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Prachtige haringpresentatie
Het team van Visspeciaalzaak Dalfijn heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. Het enthousiasme en vakmanschap spatte ervan af. De aangeklede kraam maakte veel indruk op de jury. De nagebootste Vecht – compleet met blauwe brug, waterfontein, kade én groenvoorziening – vormde een prachtig decor voor de haringpresentatie. En de haring werd gepresenteerd in verschillende vormen: van gevulde komkommerbootjes tot verse panna cotta van haring en bieten. De eerste prijs ging dit jaar naar Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer