Dalfsen Regio

Vivacious voor afslank- en eetadvies

“Als gewichtsconsulent begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht,” zegt Rianne Ophoff. “Een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal.”

Gewichtsconsulente Rianne is gestart met haar eigen onderneming: Vivacious in Dalfsen en komt bij haar cliënten aan huis. (Foto: Annet Jonker)

In juni heeft Rianne Ophoff het diploma tot Gewichtsconsulent behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

“De BGN-gewichtsconsulent zal jou motiveren en stimuleren om jouw doel te bereiken. Jouw eigen inzet is daarbij ook van groot belang. Veel mensen vinden een bezoek aan de gewichtsconsulent daarbij de beste 'stok achter de deur'. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken”, laat de beroepsvereniging weten. Rianne beaamt dit: “Ik leer mensen gezonde keuzes maken en geef ze handvaten mee voor in de toekomst. Daarbij verzeker ik dat afvallen héél leuk kan zijn! Gezonde voeding betekent namelijk niet dat je nooit meer een ongezonde ‘uitspatter’ mag hebben, want dat is menselijk.

Naar de MAC gaan, een etentje met wijn, de aantrekkingskracht tot chocola of die heerlijke bitterbal, het mag allemaal, maar met mate.” Rianne legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes, soms zijn het maar kleine dingetjes die al het verschil maken. “Je moet het in de regel ook niet van afslankmiddelen of maaltijdvervangers hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten”, aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Dalfsen. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het advies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij.

De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) de kosten van de consulten bij Vivacious vergoeden. Kijk voor meer informatie op www.livevivacious.nl 

 

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer