Ommen Regio

Afdeling Ommen grijpt nipt naast landelijke horecaprijs

Afgelopen maandag heeft de belangenafdeling Ommen op de bestuurdersdag van KHN (Koninklijke Horeca Nederland) een oorkonde ontvangen. De afdeling Ommen hoefde in de eindrangschikking alleen Zwolle voor zich te dulden. Een daverende prestatie want de branchevereniging KHN bestaat uit liefst 244 afdelingen. De uitreiking vond plaats in Burgers Zoo & Fort in het plaatsje Lent.

Negen afdelingen, waaronder Ommen, waren genomineerd voor de jaarlijkse uitverkiezing. Criterium voor deze schifting is hoe lokale zaken lopen. Denk daarbij aan samenwerking met de gemeente, burgemeester, politie, het naleven van de politieverordening (APV), de omgang met het terrasbeleid, maar ook hoe de plaatselijke horeca zich publiekelijk presenteert. Ommen viel bij de vakjury in de smaak en werd genomineerd, evenals de gemeente WOM (Woerden, Oudewater en Montfoort), Dinkelland, Edam-Volendam, Utrecht, Arnhem en Regio, Assen, Zwolle en Krimpenerwaard. Dit jaar viel de keus van KHN op Zwolle, dat respectievelijk Ommen en Utrecht achter zich hield.

Agnes Holtjer, lid van de jury, “voor KHN zijn afdelingsbestuurders en actieve leden heel erg belangrijk. Door hen staat KHN dichtbij haar leden en kunnen we op lokaal niveau opkomen voor de belangen van horecaondernemers. De jaarlijkse trofee kan helaas maar door één bestuurdersteam worden gewonnen, maar we zijn alle 1200 bestuurders van KHN heel dankbaar voor hun inzet!”

De afvaardiging van Ommen, die zich in Lent liet zien, bestond uit voorzitter Jan Zwinselman, die de oorkonde in ontvangst mocht nemen, Martine Schouten, Niek van Duren, Herman Hermes, Roel van der Vegte en Hans van Lingen.

“Uiteraard zijn we hartstikke blij met die tweede plaats”, bevestigde Hans van Lingen, van café de Herberg. “Het geeft aan dat we op de goede weg zijn en onze uitstekende contacten met de gemeente, politie en klanten worden hierdoor bevestigd. Oké, Zwolle wint. Dat is ze van harte gegund. Tweede van de 244 is hartstikke goed toch!?”

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer