Ommen Regio

Rookworst van Keurslager Veltmaat bekroond met goud

De landelijke Keurslager rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworst op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke worst van Keurslager Veltmaat uit Ommenvan hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager Veltmaat werd bekroond met goud, het hoogst haalbare.

Elk jaar weer steekt Keurslager Veltmaat veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. “Voor ons is de wedstrijd ook altijd spannend omdat de rookworst op heel veel punten gekeurd word, vooral smaak is een belangrijk onderdeel. Wanneer daar een kleine afwijking in zit word het product zeker geen goud”, vertelt Keurslager Veltmaat.

Goud in handen
“In ons bedrijf worden de rookworsten nog op de traditionele manier gerookt. De samenstelling van de rookworst is al die jaren nog nooit gewijzigd. Wat goed id moet goed blijven.”, vertelt de enthousiaste ondernemer.

Proeven!
Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 9 t/m 14 oktober de tweede rookworst gratis. Het seizoen is daarmee, wat de temperatuur dan ook mag zijn, officieel geopend verklaard door Keurslager Veltmaat.

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op de juiste ‘bite’, kleur, samenstelling, geur en smaak. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer