Ommen Regio

Uitbreiding van Henk Gerrits tweewielers

Een half uurtje doorbrengen in een fietsenzaak geeft je een aardige inkijk in de hectiek van de tweewielerbranche. Levertijden van e-bikes die oplopen tot acht maanden vanwege de grote vraag en modellen die per jaar veranderen, zijn maar enkele voorbeelden. Een nieuwe winkel openen in deze tijd is dan ook best stoer.

Volgens Henk en Gerrie Gerrits heeft hun zoon Kevin de benodigde eigenschappen om succesvol te ondernemen. "Ondanks dat hij nog maar 20 jaar is, bijna 21, heeft hij een ondernemende inslag. Het is overigens nooit verkeerd om jong bloed in een onderneming in te brengen," vertelt Henk Gerrits over datgene wat Kevin best bijzonder maakt. "Hij is al op zijn vijftiende begonnen met zijn eigen vuurwerkhal, inmiddels bekend bij heel veel mensen als Kevin's Vuurwerkhal. Het ondernemen zat er dus al vroeg in."
Sinds 14 april runt Kevin de tweede zaak van Henk Gerrits Tweewielers. Deze is geopend in Ommen, en daar heeft Gerrits bewust voor gekozen. Gerrie geeft aan: "We wilden ons eigen concept toch wel breder uitzetten. De e-energy bike, ons eigen merk, loopt erg goed en dan wil je toch kijken of je dat kunt uitbreiden. We hebben goed gekeken waar er nieuwe kansen zijn en met een groot achterliggend gebied van Hardenberg, Dalfsen, Dedemsvaart en dergelijke hebben we voor Ommen gekozen. Het is natuurlijk ook goed bereikbaar vanuit Zwolle."
Kevin Gerrits runt nu dus een winkel van 275 vierkante meter en een werkplaats waar twee monteurs de reparaties en het onderhoud uitvoeren. "Met, als het even lukt, de klaar-terwijl-u-wacht-service," vertelt Henk vol trots. "Jazeker, ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat mijn kind ook in de zaak zit. En als je dan hoort dat het hem goed bevalt, dat hij goede reacties krijgt en ook goed verkoopt, dan is dat toch een goed gevoel."
De toonaangevende fiets in Kevins nieuwe zaak is de e-energy bike. "Niet alleen hier in Zwolle, maar ook in Ommen komen mensen daar toch bewust voor naar onze winkel. Het is en blijft toch een kwalitatief goede e-bike voor een veel lagere prijs dan de grote merken. Onze nieuwe modellen met middenmotor zijn gewoon topkwaliteit en ze zijn geruisroos. Inmiddels weten mensen dat ook." Henk benadrukt nog maar weer eens waarom de e-energy bike zo geliefd is. "Ook Kevin zal onze bekende kwaliteit leveren en daarvoor volgt hij ook alle benodigde technische cursussen. Met deze nieuwe winkel komt zijn droom om de zaak over te nemen toch ook weer een stuk dichterbij."

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer