Ommen Regio

Uniek wonen in Residence “t Swarte Paard”

Van oudsher stond op de hoek van het Vrijthof de Kruisstraat en de Bouwstraat in Ommen een herberg genaamd het Swarte Paerd. Tot in wijde omtrek stond deze herberg, in de Hanzestad Ommen, bekend als een plek waar je een goede maaltijd en een prima bed kon vinden en voor jezelf en je paard een veilig onderkomen had.

In de loop der eeuwen is de herberg met de tijd meegegaan. De eerste afbeeldingen van Hotel Het Zwarte Paard met daarin “café Reinders” stammen uit eind vorige eeuw. Toen nog steeds het centrale middelpunt van Ommen, tegenover het postkantoor en gemeentehuis.

Tot in de jaren 80 van de vorige eeuw is hotel het Zwarte paard volop als Hotel/café in gebruik geweest. Na grondige verbouwing is het verder in gebruik geweest als winkelruimte met kantoren op de verdieping.

Anno 2018 zijn de grandeur, warmte en geborgenheid van vroeger tijden weer teruggebracht op de plek waar vroeger het hotel heeft gestaan. De verdiepingen zijn op duurzame wijze getransformeerd naar 9 royale, premium huurappartementen voor (jong)senioren (50+). De appartementen zijn voorzien van een eigentijds wooncomfort met alle benodigde voorzieningen. Alle appartementen zijn op unieke wijze ingedeeld en voorzien van één of twee slaapkamers. Het complex is voorzien van een lift, ruime verkeersruimten en een gezamenlijk dakterras.

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.Swartepaard.nl, of neem contact op met NoordOost Wonen Makelaardij via 0523-858685.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer