Sport

VENO op leepheid en routine langs Balkbrug

Op de loodzware, hobbelige en van hemelwater vergeven mat van sportpark De Benten in Vollenhove moest Balkbrug de eer laten aan thuisclub VENO. Via Eenheid Naar Ontplooiing verdiende de punten op basis van voetbalslimheid, fysiek en routine, beaamde Dik Runherd, coach van de bezoekers. “Ze hebben met spits Lars de Boer en aangever Guido Wind twee lepe, geroutineerde spelers in de gelederen, die weten hoe het spelletje gespeeld wordt en hoe je een scheidsrechter moet bespelen. Hou me ten goede, niet op een gemene of valse manier, maar die twee lopen al een tijdje mee, dat merk je aan alles.

Getuige ook het eerste doelpunt. Veel misbaar in duel en de bal gaat op de stip.” Natuurlijk baalde Runherd, die zijn ploeg aardig zag beginnen in het voormalige Zuiderzeestadje, maar gaandeweg het duel steeds verder zag wegglijden. “We kregen goede kansen in het openingskwartier, maar Wouter Scholte en Freek Haverman zagen geen kans te scoren, daarna waren we onderliggende partij.”

Kantelpunt was de strafschop waaruit de openingsgoal uit viel. Arjan Deuzeman vergreep zich aan Lars de Boer, die maar wat graag naar de grond ging. Penalty. Guido Wind mocht de trekker over halen. Als Lars de Boer na de thee de thuisclub op 2-0 brengt ziet Runherd de bui al hangen. “Verschillende spelers gaven vandaag niet thuis en dan is VENO een maatje te groot voor ons. Het is een aardige ploeg, met een sterke spits, centrale middenvelder en snelle vleugelspelers. We probeerden nog wel onder de druk uit te voetballen, maar dat pakte averechts uit.” Mark Hofstede tekent voor het slotakkoord en bepaalt de eindstand op 3-0.

Stand 4E: Steenwijkerwold 4-12, Oranje Zwart 4-10, De Blesse 5-10, Pesse 3-9, Oldeholtpade 5-9, Ruinen 4-7, Balkbrug 5-7, Old Forward 4-6 (+6), VENO 4-6 (+3), Steenwijk 4-6 (-), Wacker 5-3, BEW 4-3, Kraggenburg 5-3 en RKO 5-0.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant


Agenda

Weer