Algemeen

VVD-Statenlid Veltkamp stelt vragen over wolf in Nederland

Henk Veltkamp, VVD-Statenlid in Overijssel, heeft vragen over de wolven in Nederland gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. "Als de wolf de veroorzaker is van 26 dode schapen, dan is er een grens overschreden", schrijft Veltkamp op Facebook.

Veltkamp doelt op het drama tussen Lierderholthuis en Windesheim, waar 26 schapen werden doodgebeten. Er zijn DNA-monsters afgenomen om te checken of een wolf de dader is. 

"We willen geen escalatie en ook geen mogelijke maatschappelijk controverse zoals bij de Oostvaardersplassen. Blijkbaar voeren we prima natuurbeleid als zelfs de wolf opduikt."


|Doorsturen

Joop

2018-06-16 12:22:23

Prima natuurbeleid? Het stikt van de buizerds, vossen en steenmarters. Wilde zwijnen worden al afgeschoten omdat er teveel zijn ( overlast op de Veluwe) Ganzen vreten en poepen dat het een 'lieve lust' is  en ondertussen verdwijnen steeds meer weidevogels. Nu ligt de grens ineens bij 26 dode schapen? Het zijn spannende tijden voor deze beestjes als het College van G.S.  hierover al moet vergaderen ......

Uw reactie
Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant


Agenda

Weer